Stipulert strøm?

For at Helgeland Kraft skal kunne sende faktura basert på det reelle forbruket må kundene lese av strømmen. Dersom kundene ikke gjør dette vil man motta en stipulert faktura basert på forventet strømforbruk.


– Om vi ikke mottar måleravlesning ser vi på historikken og gjør en avregning i forhold til den. Dersom stipuleringen er for høy eller for lav vil dette bli regulert neste gang vi mottar gyldig avlesning. Husk derfor å lese av strømmen ofte, sier kundebehandler Mona Nicolaisen. 

Automatisk registrering

Man kan sende inn måleravlesning når som helst og så mange ganger man vil. Mange strømkunder lurer på hvorfor de får stipulert strømregning selv når de har lest av strømmen. Dette skyldes at strømregningen beregnes etter strømforbruk mellom den første i hver måned. For eksempel fra 1. oktober til 1. november.

Om man leser av strømmen den 29. eller 30. hver måned, blir det 1-2 dager med et stipulert strømforbruk på strømregninga.
Med de nye automatiske strømmålerne vil det reelle strømforbruket registreres automatisk slik at kundene til enhver tid betaler for den strømmen de faktisk har brukt, uten at de selv må registrere avlesningen.  

Bare fordeler

Historikken på de ulike anleggene er avgjørende da en husstands forbruk kan variere ganske mye fra et år til et annet. Det er derfor bare fordeler ved å lese av strømmen.

For kundene betyr dette at regningene som sendes ut blir så riktige som mulig.
Det er flere måter å lese av strømmen. Man kan ringe et telefonnummer og lese av strømmen der, sende en sms, registrere den på Mine sider på Helgeland Krafts hjemmesider eller den nye appen Helgeland Kraft Strøm.
Nå som utrullingen av de nye automatiske strømmålerne er satt i gang anbefales alle kunder å lese av strømmen slik at de unngår overraskelser når de nye målerne installeres.
– Når de nye målerne installeres vil montørene lese av strømmen og ta bilde av alle målerne før de forlater. Vi anbefaler derfor alle våre kunder å lese av strømmen på forkant, sier Nicolaisen.