Gull verdt

Nord-Norges største idrettslag, Bossmo & Ytteren IL, har mottatt sponsormidler fra Helgeland Kraft for å utvikle damefotballen, skigruppen og Skillevollen idrettspark.
– Økonomisk støtte fra næringslivet er gull verdt for en klubb som hovedsakelig baserer seg på frivillighet, sier organisasjonsleder, Tom Kristiansen.

Kristiansen har vært organisasjonsleder i klubben siden mars og har siden da skaffet seg oversikt over medlemmer, idrettstilbud, bygningsmasse, anlegg og organisasjon.
Som svært mange andre ranværinger har han et forhold til klubben gjennom en eller flere idretter.

Bossmo & Ytteren har et rikt breddetilbud og boltreplass på Skillevollen fritidspark og i den nye flerbrukshallen på Ytteren.

– Vi tilbyr blant annet håndball, fotball, ski, skiskyting, hopp, kombinert og barneidrett. For øyeblikket bygges i tillegg en ny tennis- og ishockeyhall som vil stå klar i løpet av vinteren/våren 2017, forteller Kristiansen.

I tillegg oppgraderer de skiskytteranlegget til dagens standard, Bossmo & Ytteren er også eier av Skillevollen alpinsenter som driftes i samarbeid med Rana kommune.

– Støtte fra store næringsaktører som Helgeland Kraft er avgjørende for at vi skal klare å holde hjulene i gang og samtidig opprettholde et godt breddetilbud. Det blir stadig dyrere å drive organisasjonen samtidig som det stilles høyere krav til rapporteringer og kompetanseutvikling.

Det er flere hundre frivillige i sving og 1.517 medlemmer og støttemedlemmer.

Bossmo & Ytteren IL har fokus på organisasjonsutvikling, utvikling og vedlikehold av anleggsmassen samt utvidelse av aktivitetstilbud til de aller yngste medlemmene (0-6 år) og til de voksne. Gjennom fellesskap og frivillighet vil de fremme sunne idrettsaktiviteter for alle i lokalsamfunnet.  

– Vi ønsker at alle våre aktiviteter skal være bygd på verdiordene Glede, Respekt og Utvikling. Vår visjon er Livslang idrettsglede, og vi jobber kontinuerlig mot vårt hovedmål som er å gi et aktivitetstilbud tilpasset alle aldersgrupper og ambisjonsnivå.