Rootsfestivalen

Roots festivalen i Brønnøysund har en sterk kulturell tilstedeværelse for Helgeland i 19 år, helt siden 2001.

Over tid har festivalen vokst seg stadig større, og har i dag et tilbud til de fleste publikumsgruppene. Festivalen har et sterkt fokus på inkludering, tilgjengelighet og tilrettelegging. I år får Rootsfestivalen Tilgjengelighetsmerket, dette betyr at de setter et fokus på at festivalen skal bli en plass som er åpen og tilrettelagt for alle, dette inkluderer dem med nedsatt funksjonsevne.

Videre økes tilbudet for flere aldersgrupper, med det som heter «Roots for barn & unge», hvor det arrangeres forskjellige spennende hendelser for den yngre gruppen også. Her tilbydes det konsert, teater og kino for de yngste festivalgjengerne.

Men Rootsfestival handler ikke bare om musikk, mat tilbudet er også en viktig ingrediens på festivalen. Også i år stiller flere store aktører opp for å dekke akkurat dette tilbudet, blant disse finnes Svang, Hildurs Urterarium, Baan Thai, Kred og Handelsstedet Forvik.

Helgeland Kraft har en stand inne i festivalsområdet hvor du kan komme å hilse på oss, og teste våre spennende VR-Briller.  

Vi er stolte av det lange samarbeidet vi har hatt med Rootsfestivalen, og vi setter pris på bredden i arrangementet. Vi ønsker alle festivaldeltakere en god festival!

Du kan lese mer om Rootsfestivalen her: http://www.rootsfestivalen.no/