Påskestemning ved Øvre Forsland

Til påsken kjøres det opp skiløyper i Forslandsdalen frem til Øvre Forsland kraftverk. Ordfører i Leirfjord kommune, Ivan Haugland, ønsker velkommen og håper store og små helgelendinger finner frem skiene.


– Vi har en helt fantastisk natur her i Leirfjord, sier Haugland mens han skreller seg en appelsin.

Han er i påskestemning selv om snøen foreløpig truer med å smelte før appelsinen er inntatt.
   
Ideen med å kjøre opp skiløyper i Forslandsdalen startet i fjor, men da rakk de ikke å få på plass en avtale med grunneierne. Nå er derimot alt klappet og klart for oppkjøring så fremst kong vinter kommer på visitt med litt mer snø.
   
– Vi tenkte også å kjøre opp en stabel med bålved for å unngå at allmennheten hogger ved i naturen rundt kraftverket.

Et unikt turmål

Det er skigruppa i Leirfjord IL som skal stå for løypenettet.
   
– I dag har vi skiløyper i Randalen. Tråkkemaskinen er så stor og tung at den vanskelig kan flyttes, men vi kjører opp løyper med snøscootere i Forslandsdalen dersom snøen kommer på plass. For øyeblikket ser det litt glissent ut.
   
Området har blitt veldig populært og brukes mye, spesielt om sommeren og høsten.
   
– Folk både går, jogger og sykler opp Forslandsdalen. Vi skal derfor se på muligheten for å forbedre parkeringsmulighetene slik at det blir tilrettelagt for ferdsel. Jeg tror og håper at skiløypene i påsken er et tilbud som kan få mange til å ta turen også vinterstid.
   
Det er ikke bare innbyggerne i kommunen som benytter seg av naturområdet, men folk fra hele Helgeland.
   
– De ansatte ved Helgeland Kraft har vært flinke og gjort en veldig godt jobb der oppe. Det er et ordentlig flott anlegg. Jeg er imponert av at de har laget noe som er så unikt. Det er absolutt verdt et besøk.

Flere stoppunkter

Det er mange flotte stoppunkter underveis. Man trenger derfor ikke ta hele turen om man synes det blir for langt.
   
– Jeg går gjerne på ski på fjellet hver vinter. Vi har et mål om å få folk ut og bruke naturen vår. Om det blir snø til påske kan det godt hende at vi ses på Øvre Forsland.