Klare for Nord-Norges største turnering: Vil vinne i første forsøk

Bossmo/Ytteren gutter 13 deltar for første gang på den stadig ekspanderende fotballturneringen. 

Nord-Norges største idrettsturnering for barn og unge går av stabelen for 34. gang den 17.-19. juni. Bossmo/Ytteren gutter 13 deltar for første gang i turneringen, med et lag på 14 unge spillere.

– Det er jo turneringene de gleder seg til. Jo flere kamper, jo bedre for motivasjonen, sier trener Morten Hansen. Det er en fin gjeng som vi gleder oss veldig til å ha med på cup. Ikke minst siden vi vet at de har en veldig engasjert foreldregruppe som kommer til å møte mannsterke opp og heie dem frem.

Bjarne Skonseng og Petter Johansen har begge spilt på laget siden første klasse. De er ikke tvil om hva som blir mest stas med Kippermocupen. – Å vinne hele greia, selvsagt, sier Bjarne og gliser.

Massiv frivillig innsats

Det er Mosjøen IL Fotball som står bak Kippermocupen. Turneringsleder og daglig leder i Mosjøen IL Fotball, Espen Isaksen, gleder seg stort over at Kippermocupen nok en gang øker i antall påmeldte. Hele 335 lag fra fire fylker samles i år til dyst i Mosjøen. Det er 40 mer enn i fjor. Til sammen deltar 3500 fotballspillere i alderen syv til 16 år. 2000 av dem må innkvarteres i Vefsn. Kippermocupen ligger på topp ti i Norge i antall spilte kamper under turneringen.

Arrangementet går bare over to og en halv dag, mens cuper som Norway Cup og Scandia Cup går over ei uke.

– Det er ikke fritt for at jeg kjenner på stresset nå rett før det braker løs, sier turneringsleder Isaksen.

– Heldigvis er jeg så heldig å ha en gjeng ekstremt rutinerte og dyktige frivillige rundt meg. Det er ikke mange arrangement som kan måle seg i antall frivillige. Selv de største musikkfestivalene i Nord-Norge kommer ikke i nærheten.

Viktig arrangement

Kippermocup-gruppa består av 32 personer. I tillegg stiller MIL Turn, MIL Ski, Halsøy IL og Olderskog IL opp som frivillige. Det er et stort apparat som skal gå rundt. I tillegg støtter næringsliv som Helgeland Kraft opp som sponsorer.

– Vi satser svært bevisst på å ha andre aktiviteter utover fotball på området, og kan tilby blant annet lekeland, kiosktelt, turneringsdiskotek og stands. Dette kommer på toppen av dommere og de som tilrettelegger for selve turneringen. Det sier seg selv at da må det mye folk inn.

– Vi har økt veldig i antall deltagere de siste årene, og det skal ikke gå utover kvaliteten på arrangementet. Kippermocupen er svært viktig for både idrettslaget og kommunen, sier turneringsleder Espen Isaksen.

 

Bossmo/Ytteren gutter 13 deltar for første gang i Nord-Norges største fotballturnering, Kippermocupen. Selv om de er debutanter, har de store planer om å reise hjem med pokalen.


Mosjøen IL Fotballs Espen Isaksen er klar for å arrangere den 34. Kippermocupen.

– Uten støtte fra sponsorer og frivillige hadde det ikke vært mulig, vi setter pris på alle de frivillige som står på for Kippermocupen.