900 kamper på ei helg

– Dette er ordentlig toppidrett, oppsummerer sjefen for Kippermocupen, Espen Isaksen, etter at nok et fotballeventyr er avsluttet.

Den 34. Kippermocupen er akkurat unnagjort, og vi snakker med en lett utladet turneringsleder og daglig leder i Mosjøen IL Fotball, Espen Isaksen.

– Man blir jo det, etter ei sånn helg. Nå gjenstår oppryddinga og evalueringen, sier Isaksen, som allerede før evalueringsmøtet i Kippermocup-gruppa kan konstatere at også årets cup ble en suksess.

– Det er alltids småtterier man kan gjøre bedre, men alt i alt har det vært ei fantastisk helg. Dommere, frivillige, deltakere… Alle har gjort en fantastisk innsats. Å arrangere 900 kamper på to og en halv dag, det er nokså ekstremt. Dette er ordentlig toppidrett, sier en fornøyd Isaksen.

Størst i nord

Kippermocupen i Mosjøen er Nord-Norges største idrettsturnering for barn og unge. Årets turnering talte hele 335 lag og 3500 unge fotballspillere fra fire fylker, noe som er ny rekord. Med behov for innkvartering av rundt 2000 tilreisende spillere med foreldre og støtteapparat i tillegg, sier det seg selv at arrangementet satte sitt preg på byen denne helga.

– Det er jo ikke fritt for at man var stresset før det brakte løs, men heldigvis så har jeg en gjeng ekstremt rutinerte og dyktige frivillige rundt meg. Det er ikke mange arrangement som kan måle seg i antall frivillige. Selv de største musikkfestivalene i Nord-Norge kommer ikke i nærheten, sier Isaksen.

Isaksen leder Kippermocup-gruppa som består av 32 personer. I tillegg stilte MIL Turn, MIL Ski, Halsøy IL og Olderskog IL opp som frivillige. Og en rekke aktører innen næringslivet, deriblant Helgeland Kraft, bidrar som sponsorer.

Fornøyde debutanter

Bossmo & Ytteren ILs gutter 13-lag var et av de 335 lagene som deltok i den 34. Kippermocupen. For dette laget var det første gang man var med i turneringen.

Målet på forhånd var selvsagt å vinne hele sulamitten, i følge spillerne Bjarne Skonseng og Petter Johansen. Det lyktes nesten. B&Y IL G13 endte på en 4. plass, etter et knepent og kanskje litt ufortjent tap mot Ranheim i semifinalen. I bronsefinalen vant Mosjøen fortjent.

 – Alt i alt hadde vi et super helg. Dette gikk over all forventning, sier trener for B&Y IL-guttene, Morten Hansen, som lot seg imponere over arrangementet.

– Alt gikk på skinner, og jeg er imponert over de som arrangerer dette. For oss gav vår første deltakelse i Kippermocupen absolutt mersmak. Vi kommer nok tilbake i 2017, sier B&Y IL-treneren.

 

 

B&Y ILs gutter 13-lag var debutanter i årets Kippermocup. Målet var selvsagt å vinne, men laget sier seg strålende fornøyd med både 4. plassen og den opplevelsen det var å delta i Nord-Norges største fotballturnering.  

 

En sliten men fornøyd Espen Isaksen kan konstatere at den 34. Kippermocupen, med 335 lag og ny deltakerrekord, ble en suksess.