30.000 i julegave til aktive lag på Helgeland

Gjennom giverstafetten Tenn Lys, gleder Helgeland Kraft ikke bare én, men to frivillige organisasjoner.


– Vi setter veldig pris på denne gaven fra Helgeland Kraft, som kommer svært godt med i vårt videre arbeid. Pengene skal i hovedsak brukes til å kurse opp flere frivillige som kan besøke skoler og institusjoner for å prate med barn og unge. Arbeidet vårt gjelder for hele Helgeland, både større og mindre steder, sier Sivert Grøntvedt i NNPF-Helgeland.

– Vi er selvsagt kjempetakknemlig for denne gaven, som bidrar til at vi får kommet oss på turneringer også i år, sier trener for Halsøy IL HC-lag, Tor Paulsen.

Gjør samfunnet bedre
–Vi var så heldige at vi fikk lov å delta to ganger i Tenn Lys, og har valgt ut Norsk narkotikapolitiforening NNPF- Helgeland og Halsøy IL HC-lag som de vi ønsker å gi våre pengegaver til, forteller Ann-Helen Baadstrand, markedskoordinator i Helgeland Kraft.

– Dette er mennesker som bruker av egen fritid for å gjøre samfunnet litt bedre. NNPF-Helgeland gjør en fantastisk jobb i forhold til å spre informasjon til barn og unge om rusmidler, og gjøre sitt for å holde dem borte fra de miljøene. De er nyoppstartet på Helgeland, og vi ønsker å gi dem midler til blant annet å kunne kurse flere frivillige, fortsetter hun.

Tror på flere medlemmer
Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) er en ideell organisasjon som drives på frivillig basis og har cirka 3700 medlemmer fra Politiet, Tollvesenet, Påtalemyndigheten, Kriminalomsorgen, Forsvaret og andre naturlige samarbeidspartnere. Foreningen har flere lokallag der hovedaktiviteten er det forebyggende prosjektet Bry Deg- si nei til narkotika. Lokallaget for Helgeland har for tiden nærmere 40 medlemmer og et styre på fem personer.

– Vi har stor tro på at vi får økt medlemsantallet til lokallaget i løpet av neste år. Vi startet opp lokallaget i år og ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet og være veldig synlig. Prosjektet har en konkret oppstartdato, men ingen sluttdato. Av naturlige årsaker kan ikke foreningen avslutte arbeidet med utdanning, og forebygging av narkotika bruk. Grunnen til dette er at det stadig utvikles nye metoder og nye stoffer. Rekruteringen til narkotikamiljøet er også stadig i forandring, og det kreves derfor at vi bruker tid, penger, forskning og erfaring på å stanse rekrutering.

– Vi ønsker å hjelpe foreldre og andre voksne til å bli tydelige rollemodeller for barn og unge. Sammen med dere ønsker vi å bidra til at barn og ungdom ikke begynner med narkotika, sier Grøntvedt.

Langt å reise for turneringer
Halsøy IL HC-lag er også veldig glad for støtten.

– Vi skal til Verdal i februar på turnering og da kommer pengene svært godt med. Det er få lag vi kan spille fotball mot. Skal vi få et godt nok tilbud må vi nesten ned til Trøndelag for å spille turnering. Ellers har vi bare ett lag i Nordland utenom oss, og de holder til i Bodø. Da trenger vi reisepenger, sier Paulsen, som sammen med resten av laget ser fram til neste års turneringer.

– Vi har et godt kompaniskap både innad i laget og med lagene i Trøndelag. Det blir artig å møtes, sier han.

Ann-Helen Baadstand synes det er veldig bra at Halsøy IL HC-lag er en av de to som kan glede seg over pengegave fra Helgeland Kraft.

– Halsøy IL HC-lag har en stor omsorg for hverandre, og har et meget godt miljø innad i laget. De er flinke til å dra på turer sammen, og være sosiale. Vi håper vår pengegave kan bidra til å gjøre det lettere å få til, sier markedskoordinatoren.