Nye strømmålere på 1-2-3

45.000 strømmålere skal skiftes på Helgeland. Vi har laget en enkel oversikt over hvordan dette vil skje.


Utrullingen startet i Mo i Rana ved utgangen av oktober. I november utvides området med Grane kommune, deretter følger Vefsn, Hattfjelldal, Hemnes, Nesna, Alstahaug, Brønnøysund, Vevelstad, Sømna, Leirfjord, Vega, Dønna og Herøy.

1. I god tid før utrullingen sender vi som nettselskap ut et brev til kundene. Vi varsler om at vi begynner monteringen i deres område og forteller litt om hva som skal skje. De vil få nærmere beskjed av vår montasjeleverandør Smart Service Norge (SSN). Cirka to uker før sender SSN et bookingbrev til kundene. Der får man mulighet til å svare ja eller nei på en sms eller ringe et telefonnummer for å booke om time eller bekrefte time.
Kundene får en påminnelse 2-3 dager før på sms.

2. Når montørene fra SSN kommer på døren må det være noen voksne over 16 år i heimen. Montørene har et ID-kort med bilde av logoen til nettselskapet, SSN og navnet på montøren. Det er veldig fint om kundene rydder plass rundt sikringsskapet. Om man har gamle skrusikringer og papirer liggende i sikringsskapet, er det fint om dette ryddes ut.

3. Strømmen blir borte i cirka 15-30 minutt under prosessen og for å sikre god radio-/mobil-dekning monteres en liten antenne i eller på vegg ved sikringsskapet. Montørene tar avlesning og bilde av den gamle målerstanden og legger igjen en brosjyre som gir litt informasjon om den nye måleren. 

 

Vil du lese mer om de nye automatiske strømmålerne og fordelene med dem, se
www.helgelandkraftnett.no/forside/automatiske-strommalere/