Tour de Helgeland Kombinert

23.-29. april kommer hele kombinertlandslaget til Helgeland for å skape treningsglede og aktivitet for barn og unge på Helgeland.

Foto: Ivar Stuan

Kombinertstjernene skal besøke både Sandnessjøen, Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana.
- Vi inviterer alle unge idrettsutøvere på Helgeland til å trene sammen med kombinertlandslaget. Dette blir et lavterskeltilbud. Det vil gjennomføres forskjellige typer basistrening som Olympiatoppen anbefaler for alle typer idrett. Landslaget tar også med seg smørebussen, slik at du får preppet skiene dine og en omvisning. I tillegg blir det holdt motivasjonsforedrag for alle som trener barn og unge. Der inviterer vi til trenerseminaret "Vinne sammen"! Dette er en fin mulighet til å høre hvordan landslagets trenerteam jobber for å bygge lagkultur.
Kombinertlandslaget vil også være tilstede under Bysprinten, sier markedssjef i Helgeland Kraft, Arild Markussen

Vindforholdene var vanskelige i OL i Pyeongchang, men kombinertgutta sikret stafettsølv. Merittlisten til utøverne vitner om et lag som har vært i verdenstoppen i lang tid, og unge lovende utøvere på Helgeland vil få et møte de sent vil glemme.
Sportssjef Ivar Stuan sier de besøker Helgeland med glede.
- Sponsingen fra Helgeland Kraft er avgjørende for at vi skal være i verdenstoppen. Vi ønsker å gi noe tilbake til Helgeland. Vi har et ønske om å stille opp i nærmiljøet og skape aktivitet som kan inspirere barn og unge, sier Stuan.

Stuan håper at mange barn og unge møter opp, uansett idrett, for å være med på ski- og hopptrening. Han viser til at Helgeland tradisjonelt har vært en viktig rekrutteringarena for kombinertløpere og håper dette kan bidra til å motivere flere til å starte med idretten.

Samarbeidet med kombinertlandslaget startet for fem år siden og ambisjonen var å spre merkevaren Helgeland Kraft til potensielle kunder utenfor Helgeland.
- I tillegg bidrar denne sponsingen til at vi kan gi noe tilbake til helgelandssamfunnet, noe som kommer mange til gode, slik vi ser nå med dette fine besøket, sier Markussen.