Strømmen tilbake på Gåsvær

I går kveld kl 20 kunne montørene til Helgeland Kraft Nett igjen koble på strømtilførselen på Gåsvær. Gladnyheten fikk de berørte kundene via SMS etter at øya har vært strømløs siden 4. mars.

I tillegg til smitteverntiltak i forbindelse med korona pandemien, så har mye dårlig vær ute i havgapet forsinket både lokaliseringen av feil sted og reparasjonsarbeidet.

Sjøkabelen ble kappet av ved lokalisert feilsted like før påske, og ny sjøkabel ble skjøtet på og tatt inn til land på Gåsvær. På grunn av dårlig vær måtte selve tilkoblingen vente helt til i går.

-I 2016 innvilget NVE/OED leveringsfritak for Gåsvær, men vi har hele tiden ønsket å drifte anleggene så lenge de er i orden og det ikke trenges dyre reparasjoner eller reinvesteringer. Når vi nå fikk denne feilen ble det besluttet å prøve å reparere sjøkabelen, etter grundige analyser, sier daglig leder for Nett, Steinar Benum.

-Reparasjonskostnaden har kommet på drøye 500.000,- kroner, og nå håper vi disse tiltakene fører til at kundene på Gåsvær vil ha god og normal strømforsyning i mange år fremover, avslutter Benum.