Storkonsern bruker Øvre Forsland i sin internasjonale markedsføring

Denne uken har det vært filminnspilling i vakre omgivelser i og rundt Øvre Forsland kraftverk. Det er det tyske storkonsernet Voith som er bestiller av filmen som skal brukes i deres internasjonale markedsføring av deres teknologi og service innen vannkraft

Filmcrewet: Til venstre Johann Dühring (kamera), i midten Simone Michel (regissør ) og til høyre Paul Schick (foto).

Fra Tyskland til Øvre Forsland

Voith Hydro har flere lokasjoner i Norge, men dette oppdraget er bestilt direkte fra Voiths hovedkontor i Heidenheim i Tyskland, sier Thor Røhne i Voith Norge. Det er nok naturen og omgivelsene her på Helgeland som sammen med Helgeland Krafts fokus på arkitektur og miljøtilpasset kraftproduksjon har fanget oppmerksomhet internasjonalt, sier han. -Helgeland Kraft har virkelig vist hvordan bærekraftig og fornybar kraft kan se ut og vi er stolt over at vi har fått være en del av dette prosjektet.

Langt samarbeid

Helgeland Kraft har hatt samarbeid med Voith over flere år. Selskapet har bare siden 2010 levert komplette elektromekaniske leveranser til i alt 7 kraftverk for Helgeland Kraft. For oss er det viktig med seriøse og kompetente leverandører som kan bistå oss på kort varsel. Det at Voith er lokalisert i Norge og samtidig har en betydelig organisasjon i ryggen gjør at vi får den hjelpen vi trenger raskt, noe som er med på å minimere nedetid i våre kraftverk, sier Torkil Nersund, Konserndirektør i Helgeland Kraft. -Det at vårt samarbeid har ført til at en stor organisasjon som Voith nå ønsker bruke vår flotte natur og Øvre Forsland kraftverk til kulisser i sin internasjonale markedsføring er selvsagt svært hyggelig og god reklame for både oss og Helgeland.

Betydelig aktør

Voiths virksomhet er samlet i fire gruppedivisjoner: Voith Hydro, Voith Paper, Voith Turbo og Voith Digital Solutions. Voith er med sine 19000 medarbeidere et av Europas største familieeide selskaper. Voith er lokalisert i over 60 land og har en omsetning på om lag 4,2 milliarder Euro. En fjerdedel av energien som genereres over hele verden fra vannkraft, produseres med turbiner og generatorer fra Voith Hydro. Voith Hydro var også leverandør av elektromekaniske komponenter til Øvre Forsland kraftverk.

Øvre Forsland Kraftverk

Historien knyttet til dette vassdraget er unik og har klare paralleller til utviklingen av Helgeland som region. Helgeland Kraft har hatt en målsetning om at Øvre Forsland kraftverk, sammen med tilhørende anlegg, skulle bli Norges vakreste vannkraftanlegg og vise kraftproduksjon på naturens premisser. I dag betegnes det også som verdens vakreste anlegg og mottok en prestisjefylt arkitekturpris i New York i mai 2016, innenfor kategorien bærekraft.

Populært turområde

Samtidig som vi i Helgeland Kraft gleder oss over den oppmerksomheten Øvre Forsland har fått og fortsatt får ute i den store verden, er vi også glad for å registrere at veien oppover Forslandsdalen benyttes flittig til tur- og rekreasjonsområde av allmenheten. Vi har denne uken møtt på mange turglade Helgelendinger.

Dersom du har lyst til å opplevde Øvre Forsland kraftverk på nært hold, så finner du frem dit ved å ta av fra fylkesvei 78 ved Forslandsvatnet i Leirfjord. Derfra følger du veien oppover Forslandsdalen. Seks kilometer til fots. Flere steder langs veien er det tilrettelagte rasteplasser.

  

Helgeland Kraft AS

Torkil Nersund, konserndirektør

Telefon 902 16 538

torkil.nersund@helgelandkraft.no

Voith Hydro

Thor Røhne, Regional Marketing manager

Telefon 916 26 207

thor.rohne@voith.com