Helgeland Kraft på karriereturné

– Vi har et stort spenn av fagkompetanse og yrkesmuligheter hos Helgeland Kraft, og dette ønsker vi å formidle våre fremtidige kolleger og strømkunder, sier bedriftsrådgiver Lilliann Sørensen.

Ansatte fra Helgeland Kraft har vært i Mosjøen, Mo i Rana, Brønnøysund og Sandnessjøen for å informere om karrieremulighetene hos kraftselskapet.

Under Karrieredagen i Mo i Rana hadde de med seg en strømlabyrint og en el-sykkel hvor alle som ville fikk prøve den i 45 sekunder for å tråkke lys i lyspærene.

– Dette var ganske tungt, og det ble bare tyngre og tyngre, sier Birk Forseng som er elev ved elektrolinjen.

Han tråkker i vei mens pulsen stiger. Så snart tempoet går ned begynner lysene å svikte.
– Jeg ser absolutt for meg Helgeland Kraft som en potensiell fremtidig arbeidsgiver. Det er jo utrolig mange jobbmuligheter der.


Aktiv verdiskaper

– Både el-sykkelen og strømlabyrinten er morsomme aktiviteter som fanger oppmerksomheten til de forbispaserende. Vi bruker aktivitetene som et ledd i vår rekruttering og opplever at de er veldig interessert når vi forteller om yrkesmulighetene i Helgeland Kraft. Målet er at vi får vise hvem vi er og hva vi står for, sier Sørensen.

Helgeland Kraft har cirka 300 ansatte fordelt på divisjonene Strøm, Nett og Vannkraft, de er også en aktiv verdiskaper på Helgeland, eid av 14 kommuner i regionen. 

En verdifull utdannelse

Helgeland Kraft har til enhver tid fremtidige energimontører og energioperatører inne som lærlinger, og tilstede på standen var også energimontørlærling, Henrik Lyngås.

– Jeg begynte i september og jeg synes det går kjempebra. Vi har et godt arbeidsmiljø og vi får mange forskjellige arbeidsoppgaver og ulike utfordringer. Det er varierte arbeidsdager der noen dager er travle og noen er rolige. Jeg trives i Helgeland Kraft, så det kan godt anbefales. Det gir jo i tillegg en verdifull utdannelse, sier Lyngås.

Henrik Lyngås og vennene prøver strømlabyrinten. Her sammen med produksjonsplanlegger Bente Sund.