Forsinket faktura

Enkelte av våre kunder har dessverre ikke mottatt faktura for april. Vi jobber med å få sendt ut disse fortløpende - beklager forsinkelsen! 😊 

Dings

Strømforbruk i sanntid

Dings - 699,- kr + 39,- kr/mnd.

Lavere kostnader gjennom innsikt i eget forbruk! 

Med Dings fra Helgeland Kraft kan du se strømforbruket ditt i appen vår i sanntid. Du ser nøyaktig hvor mye strøm du bruker til enhver tid, og du kan på en enklere måte lære deg å kjenne ditt eget forbruk. Det er enklere å spare strøm og penger når du vet hvor mye, og på hva, du bruker strøm på. 

For mange av oss er det vanskelig å vite akkurat hvor mye strøm vi bruker til dagligdagse ting som matlaging, oppvarming, dusjing og lading av bil. Med Dings kan du følge med på strømforbruket ditt i sanntid direkte i appen vår. Du vil raskt lære deg at det lønner seg å spre ut forbruket ditt gjennom døgnet.

Og her er en dårlig skjult hemmelighet: Du kan spare mye penger på nettleien din! De fleste nettleverandørene i Norge har innført noe kalt «kapasitetsledd» i nettleien. Dette betyr at timene med høyest strømforbruk i løpet av måneden bestemmer hvor mye du betaler (det kan variere hvordan pristrinnet beregnes fra nettselskap til nettselskap). Dette gjøres for å jevne ut strømforbruket i samfunnet og hindre overbelastning i strømnettet.

MEN her kommer den virkelig gode nyheten: I appen vår kan du nå få effektvarlser. Dette betyr at du kan sette en grense for hvor mye strøm du vil bruke hver time, og appen vil varsle deg når du nærmer deg grensen. Dette gjør det enklere for deg å justere forbruket ditt og unngå høye regninger.

Så, med dings og app, kan du følge med på strømforbruket ditt i sanntid og spare penger på strømregningen!

Dings koster 699,- (inkl. mva.) + 99,- i frakt. Tjenesten koster 39,-/mnd. inkl. mva.

Kostnadene faktureres sammen med din strømfaktura. 

Les vilkår her.

Vilkår og Angrerettskjema PDF

Hvordan installere Dings?

Hvordan installere Dings?

Klikk på bildet for større utgave

Spørsmål og Svar

 • Før du bestiller Dings må du:
  • være strømkunde hos Helgeland Kraft for at Dingsen skal fungere
  • ha åpnet HAN-porten hos din nettleverandør
  • påse at du har 4G eller 5G dekning ved sikringsskapet ditt
 • Hva er Dings?

  Dings- sanntidsmåling er et produkt og en tjeneste som lar deg se strømforbruket ditt i sanntid. Det er en liten – dings – du kobler på strømmåleren hjemme eller på hytta, og tjenesten leveres i appen vår. 

 • Hvordan fungerer det?

  Dingsen monteres enkelt i strømmåleren din:

  1. åpne HAN-porten hos nettleverandøren din
  2. montere Dingsen i strømmåleren din, monteringsveiledning medfølger i forpakningen
  3. koble den opp i appen vår

  Etter du har koblet den opp i appen, vil dingsen sendeinformasjon om ditt strømforbruk fra strømmåleren din til appen hvert 10'ende sekund.

  I appen vil du kunne se:

  • Sanntidsmåling to timer tilbake i tid, en graf du vil kunne bla i og lese av målinger
  • Klokkestt for siste avlesning
  • Siste måling
  • Høyeste måling 

 • Hvorfor skal jeg ha en Dings?

  Dingsen lar deg se strømforbruket ditt i sanntid. Ved hjelp av denne kan du lære deg å kjenne ditt og din husholdnings strømforbruk bedre, slik at du enklere kan gjennomføre tiltak for å redusere hjemmets forbruk.

 • Er den vanskelig å installere?

  Dings sanntidsmåler er enkel å installere. 

  Det du må gjøre er å:

  1. Kontakt ditt nettselskap og bestill åpning av HAN-porten. Er du usikker på hvordan nettselskap du skal kontakte? Sjekk appen - om meg - mine avtaler. Her finner du informasjon om hvem din netteier er.
  2. Koble Dings til HAN-porten i strømmåleren. Det medfølger en nettverkskabel i esken. Sørg for at den er dyttet helt inn i både HAN-porten og i Dings.
   • Første gangen Dings kobles til måleren, må den lades opp for drift. Dette tar vanligvis mellom 15 minutter og 2 timer.
  3. Fest Dings i, eller utenfor, strømmåleren din. Sørg for at Dings har god 4G/5G dekning.
  4. Åpne appen vår, finn "tjenester" og velg "HARK". Logg deg inn her, og du kan nå se ditt strømforbruk i sanntid! 
 • Hva skjer om jeg sier opp strømavtalen min?

  Tjenesten opphører automatisk dersom du sier opp strømavtalen din.

 • Hva skjer om jeg flytter?

  Du kan ta med deg Dings til din nye adresse. Men det forutsetter at du har en aktiv strømavtale fra oss på din nye adresse.Husk at du må få åpnet HAN-porten på den nye strømmåleren hos nettleverandøren din.