Fakturainformasjon

Informasjon ikon

Fakturagebyr

Du får ikke gebyr på faktura om du har eFaktura eller om du mottar din faktura på e-post. Dersom du mottar faktura per post vil det påfølge et fakturagebyr på 6 kr eks. mva. / 7,50 kr inkl. mva.

Ønsker du å endre utsendelsesmetode for faktura - ta kontakt med vårt kundesenter på 751 00 700 eller send oss en e-post til kundesenter@helgelandkraft.no.

 

Informasjon ikon

eFaktura vs. Avtalegiro

Mange er ikke klar over at eFaktura og Avtalegiro er to forskjellige ting.

eFaktura

eFaktura er en løsning for å motta elektronisk faktura direkte i nettbanken, men krever at du aktivt går inn for å godkjenne faktura før forfall for at den skal bli betalt.

Avtalegiro

Avtalegiro er en avtale du gjør med din bank om automatisk trekk ved forfall. Det vil si at uansett om du har papirfaktura, e-postfaktura eller eFaktura, vil fakturaen betales automatisk ved forfall, så lenge det er dekning på konto og beløpet ikke overskriver beløpsgrensen du har satt på avtalegiroen. 

Har du eFaktura og Avtalegiro sammen, trenger du ikke å godkjenne eFaktura for betaling.

Hvordan oppretter jeg eFaktura og Avtalegiro?

Dersom du ikke mottar eFaktura i dag, kan det være du ikke er godkjent for eFaktura i din nettbank. Du må da logge deg inn i nettbanken din og velge "ja takk til alle" eller "alltid eFaktura". Dersom du har godkjent for eFaktura, men fortsatt ikke mottar det av oss - ta kontakt med vårt kundesenter.

Avtalegiro er også noe du må tegne ved å logge deg inn i din nettbank - det er dessverre ikke noe vi kan gjøre for deg. Sett gjerne en fornuftig beløpsgrense på avtalegiroen, slik at betalingen ikke stoppes hvis det plutselig skulle komme en høyere faktura.

 

Informasjon ikon

Gjennomfakturering

Med gjennomfakturering sender ditt nettselskapet nettleiefakturaen din elektronisk til oss, slik at vi kan viderefakturere og sende deg en samlet faktura for strøm og nettleie. Så lenge vi har gjennomfakturering med ditt nettselskap vil du ikke motta egen nettleiefaktura. Det vil komme tydelig fram på fakturaen hva som er strømforbruk og hva som er nettleie.

Vi har gjennomfakturering med disse nettselskapene i dag:
  • Arva (Tidligere Nordlandsnett)
  • Linea(Tidligere Helgeland Kraft Nett)

Vi jobber per i dag med å få til gjennomfaktureringsavtale med flere nettselskap, slik at flere av våre kunder kan nyte godt av å få en samlet faktura med nettleie og strøm 😊

Du trenger ikke foreta deg noe for å få samlet faktura. Så lenge vi har gjennomfaktureringsavtale med ditt nettselskap vil dette skje automatisk. 

 

Informasjon ikon

Fakturaforklaring

Forklaring fakturadesign side 2

 

Fakturaforklaring i PDF