Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

Har du spørsmål om vår APP?

 • Jeg får ikke logget inn i appen

  Har du lastet ned vår nye app og laget ny bruker? Hvis du har gjort det og fortsatt ikke får logget inn kan du sende oss en e-post til kundesenter@helgelandkraft.no. Merk at man skal bruke samme innlogging i appen som på minside.

 • Jeg får ikke opp alle strømmålerne mine

  Når du lager en bruker i appen vil du få oversikt over alle strømmålere som er registrert på ditt personnummer. Hvis noen strømmålere ikke vises står de mest sannsynlig registrert på en annen person eller bedrift. For å få oversikt over disse målerne må man inntil videre lage en egen bruker med e-postadressen som er registrert på de respektive kundeforholdene. Hvis anlegget er registrert på deg som privatperson og fortsatt ikke vises kan du sende en e-post til kundeservice@helgelandkraft.no

 • Jeg må logge inn i appen hver gang jeg åpner den

  Appen er i stadig utvikling og inntil videre må man logge inn hver gang man åpner appen, men en løsning for å kunne være innlogget hele tiden er like rundt hjørnet.

 • Kan jeg ha appen både på mobil og nettbrett?

  Du kan laste ned appen på både mobil og nettbrett, så lenge disse er Android eller IOS. 

Har du spørsmål om avtaler og priser?

 • Hva er fastpris?

  Fastpris betyr at du betaler samme pris for strømmen uansett hvordan markedsutviklingen er, omtrent som fastrente. Med fastpris vet du på forhånd hvor mye du skal betale for strømmen du bruker i hele avtaleperioden.

  Summen på faktura varierer i avtaleperioden kun ut fra hvor mye strøm du har brukt.

 • Kan jeg ta med meg fastprisavtalen når jeg flytter?

  En fastprisavtale er bindende i avtaleperioden. Hos Helgeland Kraft kan du ta med deg fastprisavtalen dersom du flytter. Ta kontakt med oss så ordner vi dette for deg.

  Dersom avtalen brytes i bindingstiden vil du bli belastet med et kanselleringsgebyr. Gebyret varierer ut fra lengden du har igjen på avtalen og hvor mye strøm du bruker.

 • Har jeg bindingstid på avtalen min?

  De fleste avtalene våre er uten bindingstid. Du kan selv sjekke om avtalen har bindingstid ved å logge inn på min side, eller ved å kontakte oss. 

  Fastprisavtaler er bindende i perioden du har fastpris. Du vil bli varslet før avtalen utgår slik at du har mulighet til å inngå ny fastprisavtale dersom du ønsker det. Dersom du ikke velger ny fastprisavtale går du automatisk over på vårt produkt Variabel Kraft. 

  Dersom du bryter en avtale med bindingstid må du betale et kanselleringsgebyr. Gebyret kan variere ut fra hvilken avtale du har og hvor lang tid du har igjen av bindingstiden.

 • Hva er elsertifikat?

  Elsertifikat er en statlig avgift som skal bidra til økt produksjon av fornybar energi. Elsertifikatmarkedet er felles for Norge og Sverige og ble vedtatt av stortinget i 2012. Prisen på elsertifikater kan variere ut fra innkjøpsprisen.

  Alle våre produkter er inkludert elsertifikat med midre noe annet er spesifisert.

 • Hva er forskjellen mellom spot og variabel avtale?

  Spotpris, også kalt innkjøpspris, er den prisen Helgeland Kraft kjøper inn strømmen for på strømbørsen. Spotprisen endrer seg fra time til time og man får derfor med seg alle svingningene i markedet. For de kundene som enda ikke er timesmålte, bruker vi Nord Pool sin månedlige spotpris for det området kunden bor i som grunnlag for fakturering. Dette følger retningslinjer satt av Konkurransetilsynet.

  Variabel pris settes i forkant og prises ut fra utviklingen i markedet og konkurransen mellom strømleverandørene. Avtalen er litt mer forutsigbar ettersom kunden vet prisen i forkant.

 • Må jeg betale moms på strømmen?

  Om du betaler moms på strømmen avhenger av hvor i landet du bor. Kunder som bor i fylkene Nordland, Troms og Finnmark betaler ikke moms på strømmen. 

  Alle næringskunder betaler moms på stømmen, uansett hvor bedriften holder til i landet. 

 • Hva er et prisområde?

  Strømprisen i Norge er delt inn i 5 prisområder. Vi fakturerer kundene våre ut fra hvilket område måleren står i. 

  Du kan lese mer om prisområder på Statnett sine internettsider. 

 • Hva er opprinnelsesgaranti?

  Opprinnelsesgaranti sikrer at det blir produsert like mye fornybar energi som du bruker. Selv om strømmen du får inn i veggen kan komme fra ikke-fornybare kilder, kommer den finansielt fra 100 % fornybar energi. Opprinnelsesgarantier bidrar til å øke etterspørselen etter fornybar energi og er energiens varedeklarasjon.

  Her kan du lese mer om opprinnelsesganti fra verdens vakreste vannkraftanlegg, Øvre Forsland.

Har du spørsmål om ditt kundeforhold?

 • Hvordan endrer jeg opplysningene om meg?

  Dersom du ønsker å endre dine personopplysninger kan du selv gjøre dette ved å logge inn på min side.

  Husk å melde inn endringen til ditt nettselskap. Hvis ikke dette gjøres risikerer vi at nettselskapet sin informasjon overstyrer vår, og endringen går tilbake til den informasjonen nettselskapet har. 

Har du spørsmål om faktura og betaling?

 • Får jeg nettleie og strøm på samme faktura?

  Kunder som har Helgeland Kraft som nettleverandør får nettleie og strøm på samme faktura. 

  Kunder som har en annen nettleverandør får nettleie på en faktura og strøm på en annen faktura. 

 • Kan jeg utsette betalingen?

  Dersom du skal utsette betalingen en måned kan dette gjøres via min side så fremt ingenging står utestående hos oss og beløpet på faktura ikke er for høyt. Ta kontakt med kundesenteret dersom du ønsker betalingsutsettelse på over en måned. 

  Vær oppmerksom på at det tilkommer forsinkelsesrenter på utsatte fakturaer etter gjeldende satser.

 • Hvor leverer jeg måleravlesning

  Dersom du har Helgeland Kraft som din nettleverandør kan du levere måleravlesning på flere måter. Enten ved å ringe måleravlesningen på telefon 800 33 288 eller ved å sende sende SMS til 2440 "HKAVL målernummer målerstand". Du kan også levere målerstand via min side.

  Kunder som har et annet nettselskap enn Helgeland Kraft leverer avlesning til nettselskapet sitt. 

 • Hva gjør jeg hvis strømforbruket mitt er feil?

  Strømforbruket ditt får vi vanligvis av ditt nettselskap innen den 10. i hver måned. Dersom vi ikke mottar avlesning eller stipulering fra nettselskapet innen den 20. i hver måned stipulerer vi forbruket selv. Dersom stipuleringen er for høy eller lav vil dette bli regulert neste gang vi mottar gyldig avlesning. Husk derfor å lese av måleren ofte.

  Kunder med automatiske målere blir ikke stipulert.

 • Hvor ofte får jeg faktura?

  Helgeland Kraft sender ut faktura en gang hver måned.

  Strømforbruket får vi vanligvis av ditt nettselskap innen den 10. i hver måned. Dersom vi ikke mottar avlesning eller stipulering fra nettselskapet innen den 20. i hver måned stipulerer vi forbruket selv. Du kan derfor få faktura til forskjellig tidspunkt hver måned. Dersom stipuleringen er for høy eller lav vil dette bli regulert neste gang vi mottar gyldig avlesning.

  Kunder med automatiske målere blir ikke stipulert.

 • Hvordan oppretter jeg eFaktura og Avtalegiro?

  eFaktura og Avtalegiro oppretter du selv i din nettbank eller via min side.

  Ved å opprette eFaktura kommer din faktura ferdig utfylt i nettbanken din. Noen av våre avtaler foutsetter oppretting av eFaktura.

  Dersom du oppretter både eFaktura og Avtalegiro kommer faktura direkte i din nettbank, samtidig som den trekkes automatisk hver måned uten at du trenger å godkjenne denne.

  Oppretter du kun Avtalegiro vil du få papirfaktura i posten, men beløpet vil bli trukket direkte i din nettbank. 

Kontakt oss

Åpent: 08:30 - 15:15

751 00 700

Kontakt oss på e-post:

E-post

Adresse

Helgeland Kraft AS
Postboks 702,
8654 Mosjøen