Prisøkninger i nord (NO4)

Vi opplever for tiden en økning i strømprisene i NO4. Dette skyldes hovesaklig det kalde og tørre været vi har hatt i en lengre periode.

Vannressursene reduseres i takt med det tørre været. Etterspørselen etter strøm øker i takt med kulden. I tillegg er det også svært lite vind for tiden, som naturligvis har stor innvirkning på vindkraftproduksjonen. 

Det er for tiden et stort utfallsrom i pris som styres etter værtype: tørt og kaldt vær driver prisene opp. 

Overføringskapasiteten er også noe høyere enn den har vært til prisområdene rundt oss, slik at det overføres mer kraft fra NO4. 

 

Vet du ikke hvilken avtale som passer for deg?

Det kan være vanskelig å bedømme hvilken avtale som passer best for deg og ditt forbruk. Den enkleste måten å bedømme dette er ut fra grad av ønsket forutsigbarhet på strømregningen.

  • Spotavtale

Med denne type avtale svinger prisen etter markedet, time for time. Du kan lese mer om hva som påvirker spotprisen her. Du kan sjekke spotprisen gjennom dagen i dag her (NB! uten påslag).  Morgendagens priser blir publisert rundt kl 13:00. 

  • Fastpris

Fastpris betyr at du betaler samme pris for strømmen uansett hvordan markedsutviklingen er, omtrent som fastrente. Med fastpris vet du på forhånd hvor mye du skal betale pr. kWh du bruker i hele avtaleperioden. En slik avtale vil gi deg stor grad av forutsigbarhet.

  • Variabel kraft 

Variabel pris settes i forkant og prises ut fra utviklingen i markedet og konkurransen mellom strømleverandørene. Avtalen er litt mer forutsigbar ettersom kunden vet prisen i forkant.

 

Her finner du en oversikt over alle våre strømavtaler.