Uvær på Helgeland

Det er totalt 2391 husstander som for øyeblikket er uten strøm. Vi har mannskap ute for å få ordnet feilene så fort som mulig.

Klokken 10:00 har vi utfall følgende steder på Helgeland:
Tosbotn
Lande - Barstad
Olsvik
Leirosen-Toven
Hatten - Drevjamoen
Drevvatnet - Luktvatn - Elsfjord
Bjørn-Kjerringvik
Svenningdal - Fiplingdal - Majavatn
Susendalen
Korgen - Bryggfjeldal - Rabliås
Strandjord - Polarsirkelsenteret
Åga - Dalselv
Langfjell - Kalvvatnet
Leirskardalen
Brennmo - Valamo
Korgen - Korgfjelltunellen - Luktvatnet
Bjørn - Kjerringvik
Holandsvika - Korgfjellet 
Kjærstad - Nedre Svenningdal
Krutå - Krutådal - Nordnes
Dagsvik - Søttarn


Vi minner om at det kan være flere områder uten strøm som ikke står på lista.

Unge solister fra Helgeland

I 20 år har Mosjøen Orkesterforening arrangert Unge solister fra Helgeland. I år er det trukket ut fem solister som får spille med fullt symfoniorkester under søndagens konsert i Mosjøen kulturhus.


– Hvert år arrangerer vi en mønstring for unge solister fra Helgeland. Da sender solistene inn et opptak som en kvalifisert jury bestående av erfarne musikere vurderer, sier koordinator i Mosjøen orkesterforening, Trond Wika.

Wika har selv en imponerende musikk-cv med utdanning fra Norges Musikkhøgskole, og yrkeserfaring blant annet som Fylkesmusiker i Nord-Trøndelag, Landsdelsmusiker i Nord-Norge, distriktsmusiker i Narvik og Mosjøen samt et utstrakt frilansaktivitet som solist, kammer- og orkestermusiker.
Nå hjelper han nye talenter.

En fin erfaring

– Dette er en svært spennende anledning for de solistene som blir trukket ut. De får muligheten til å spille eller synge sammen med et symfoniorkester, og årets solister er svært opprømte. Denne mønstringen gir solister fra Helgeland en mulighet til å satse litt ekstra på musikken. En mulighet som ikke er en selvfølge i selv større byer, og det er vi stolte av.

Årets solister består av Sanne Linnea Vold (19) som spiller piano, Tor Alvin Wika (21) spiller fiolin, Johanne Lyngøy Tilrem (24) spiller fløyte, Maren Lindseth Pettersen (28) på bratsj og Jøran Hatten (28) på klarinett.


Årets konsert med Unge solister fra Helgeland har et vakkert program bestående av klavérkonsert i A-dur: Wolfgang Amadeus Mozart, fiolinkonsert i e-moll: Felix Mendelssohn-Bartholdy, fløytekonsert: Carl Nielsen, romanse for bratsj og orkester: Max Bruch og klarinettkonsert: Aaron Copland.

Sponsor i 20 år

Helgeland Kraft har sammen med Helgelendingen og Helgeland Sparebank, gjennom 20 år sponset hver solist som slipper gjennom nåløyet, med et musikkstipend.

– Dette er en mønstring som er åpen for alle instrumenter, sangere, dirigenter og komponister. Vi har hatt alt fra samisk joik til torader, saxofon, bandoneon, stryke- og blåseinstrumenter, piano, slagverk og sang. Vi har søkere fra hele Helgeland og det er viktig for oss å vise frem bredden i musikken. Dette er et tilbud til talentfulle unge solister på Helgeland.