Om vakker vannkraft

Vår visjon - en aktiv verdiskaper for regionen.

Vannkraft er ren og fornybar teknologi vi i Helgeland Kraft har lang erfaring med. Vårt mål er å bygge vakker vannkraft, og med våre siste utbygginger har vi vist at dette er mulig.

Både stasjoner og tilhørende anlegg vil framstå som vakre elementer i den unike Helgelandsnaturen.

Moderne og miljøtilpasset strømproduksjon

Helgeland Kraft har startet salg av opprinnelsesgarantier fra Norges vakreste vannkraftanlegg, Øvre Forsland. Først ute var vaskerikonsernet Breeze AS fra Bodø. Les hele saken i vårt nyhetsbrev.

Øvre Forsland kraftverk

Kraftverket har blitt til nominert til mange priser og gikk helt til topps i Architizers 2016 A+ Awards. Dette er verdens største kåring innenfor spektakulær arkitektur.

Torsdag 12. mai 2016 mottok produksjonssjef i Helgeland Kraft Torkil Nersund og faglig leder i Stein Hamre arkitektkontor Lars Sjøvold prisen i New York i forbindelse med prisutdelingen Architizers 2016 A+ Awards. Øvre Forsland kraftverk vant i klassen arkitektur og bærekraft etter en avstemning der rundt 400.000 stemmer fra 100 land ble avgitt.

- Da vi fikk prisen tenkte jeg at dette var stort. Når vi nå har vært her og ser hvor stort dette er, er det nesten som jeg ikke tror på at vårt lille kraftverk på Helgelandskysten har vunnet frem, sier produksjonssef i Helgeland Kraft, Torkil Nersund.

The Guardian

Nettavisen The Guardian har vært på besøk ved Øvre Forsland kraftverk høsten 2016. Du kan lese hele artikkelen her.

Veneziabiemalen

Fra 27. mai 2016 vil et bilde av Øvre Forsland kraftverk være representert på den nordiske pavaljongen under Veneziabiemalen i Italia.

Dette er en stor samtidsutstilling som finner sted annet hvert år.

For mer informasjon om Øvre Forsland fra New York til Venezia se vårt nyhetsbrev