Ta et aktivt valg for miljøet!

Velg fornybar strøm for din bedrift og vis at du reduserer ditt klimaavtrykk. Vi kan tilby deg opprinnelsesgaranti fra verdens vakreste vannkraftverk, Øvre Forsland.

opprinnelsesgaranti sikrer at det blir produsert like mye fornybar energi som det du forbruker. På den måten tar du et aktivt valg i kampen for et bedre miljø. Det bidrar til å øke etterspørselen etter fornybar energi og gjør det mer lønnsomt å satse på fornybar energiproduksjon.

Se strømmens varedeklarasjon, med og uten opprinnelsesgaranti fra Helgeland Kraft: 

Ta kontakt med oss for kjøp av 100 % fornybar energi tilknyttet din strømavtale, eller bestill nederst på siden. 

Opprinnelsesgaranti fra Øvre Forsland

Vi kan nå tilby opprinnelsgaranti fra Helgeland Kraft sine kraftverk på Helgeland. Kraftverket vårt i Øvre Forsland i Leirfjord er omtalt av flere medier som verdens vakreste vannkraftverk. Kraftverket ligger i Forslandsdalen i Leirfjord kommune og ble åpnet i 2015. Her kan du se en film om byggingen:

Kjent turmål

Kraftverket har blitt et attraktivt turmål for turglade mennesker, og Helgeland Kraft gjennomfører omvisninger for interesserte bedrifter, organisasjoner og skoler i kraftverket. 

Prisbelønt

Kraftverket har blitt til nominert til mange priser og gikk helt til topps i Architizers 2016 A+ Awards. Dette er verdens største kåring innenfor spektakulær arkitektur.

Nettavisen The Guardian har vært på besøk ved Øvre Forsland kraftverk høsten 2016. Du kan lese hele artikkelen her.

Fra 27. mai 2016 vil et bilde av Øvre Forsland kraftverk være representert på den nordiske pavaljongen under Veneziabiemalen i Italia. Dette er en stor samtidsutstilling som finner sted annet hvert år.

Bestill 100 % fornybar energi

Vilkår

100 % fornybar energi er opprinnelsesgaranti fra Helgeland Kraft sine vannkraftverk på Helgeland. Ved inngåelse av produktet følger et garantibevis, diplom og materiell som kunden kan bruke. Produktet har en avtalt bindingstid, og kan ikke endres eller sies opp i den avtalte perioden. Videre løper avtalen med 1 år om gangen. Ved oppsigelse må avtalen sies opp innen utgangen av året, 31.12.xx. Kunden kan kjøpe seg fri fra avtalen ved å dekke Helgeland Kraft sitt økonomiske tap ved at leveransen ikke fullføres. Kunden må i perioden ha de gjeldende strømleveransene tilknyttet opprinnelsesgarantien levert fra Helgeland Kraft. Avtalen/påslaget kan endres med tre ukers varsel.