Aktiviteter på Helgelandskysten - verdens vakreste kyst

Som kunde hos Helgeland Kraft har vi fremforhandlet gode rabatter på ulike sommeraktiviteter slik at du kan oppleve Helgeland slik vi gjør. Gjennom vårt samarbeid med Naturlige Helgeland får du en rekke aktiviteter å velge mellom.

Foto: Hans Petter Sørensen, Farout Focus

Foto: Kristian Olsen, Helgeland Safari

Foto: Rana Spesialsport

Oversikt over rabatterte aktiviteter

 • Mosjøen Zipline 700 m – Nord-Norges mest spektakulære

  Foto: Tony Wallin, Zipline Europe

  Her får du et skikkelig adrenalin-kick og magesug du sjelden har opplevd. Fra Storfjellet (ved Øyfjellet) kan du nå ta ziplinen rett ned i hagen til Nord Norges eldste hotell, Fru Haugans.

  Ziplinen er på hele 700 meter og starter vel 70 meter opp i fjellet. Herfra suser du over lakseelva Vefsna, hele tiden med nydelig utsikt over nærområdet og velkjente Sjøgata i Mosjøen sentrum. Fastspent med kroppssele til en kraftig wire og et automatisk bremsesystem, gir vi deg en sikker opplevelse av å fly! Åpner juni 2018. Turene går hver dag.

  Kundepris kr 711,- pr person
  Ordinær pris kr 790,-

  Kroppssele, trinse og hjelm er inkludert. Oppmøte på kontoret til Naturlige Helgeland i Sjøgata senest 15 minutter før avgang. Klær etter vær og gjerne hansker (kan kjøpes hos guiden). Fra 10 år.

 • Mosjøen - Via Ferrata

  Foto: Cato Ravassbakk

  Foto: Cato Ravassbakk

  Foto: Cato Ravassbakk

  Mosjøen via ferrata – Norges nordligste!
  Bli med Naturlige Helgeland på en bratt, luftig og spennende opplevelse! Vi garanterer deg gåsehud, kribling i magen og en fantastisk mestringsfølelse på toppen!

  Som et hjerte på vakre Helgeland finner du Mosjøen – byen midt i Norge. Her finner du Norges nordligste Via ferrata, som er italiensk og betyr jernsti. Denne varianten er en tilrettelagt rute i Øyfjellet med færrest mulig installasjoner. Det er montert en wire i fjellet, og ruten er lagt hvor man kan finne naturlige grep og trinn som feste. Enkelte steder er det også satt inn jernbøyler, men turen gir deg muligheter til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig. En artig utfordring og spennende opplevelse du bare må prøve!

  Kundepris pr person kr 765,-
  Ordinær pris kr 850,-

  Minimum alder er 12 år. Naturlige Helgeland har alt nødvendig utstyr som klatresele, falldemper og hjelm. Du må ha på gode sko med godt feste samt hansker (fås også kjøpt hos guiden), ekstra genser, matpakke og drikke i en liten tursekk. Oppmøte på parkeringsplassen til Marsøra Friluftsområde 15 minutter før avgang. Turene går hver dag. Værforbehold.

 • Mosjøen/Nesna - Kajakkurs

  Foto: Hans Petter Sørensen, Farout Focus

  I samarbeid med Hav og Fritid v/Magne J. Steiro arrangerer Naturlige Helgeland grunnleggende kurs i havpadling (16timer) og målet er å gjøre kajakkpadling til en trygg og sikker aktivitet.

  Kurset forsøker å gi deg som kursdeltaker kunnskaper om havkajakken og det utstyret vi benytter i havpadling. Gjennom instruksjon og veiledning gir vi deg innføring i de mest brukte padleteknikkene. I tillegg vil det være stort fokus på sikkerhet og ulike redningsteknikker. Vi har derfor flere kursinstruktører og få deltagere på våre kurs.

  Kurset vil ha en praktisk vinkling og det er avsatt godt med tid på utprøving. "Rulla" er ikke en nødvendig ferdighet for sikker ferdsel med kajakk, og derfor ikke en del av våre kurs.

  Kursdeltagerne må ta med matpakke, drikke og tørt skifte samt varm fleece/jakke til pausene.

  Kundepris pr 2880,- pr pers
  Ordinær pris kr 3200,- pr pers

  Prisen inkluderer:
  - havkajakk, padleutstyr
  - padlekort/våttkort
  - 1 dag gratis leie av kajakk og utstyr hos Hav og Fritid på Nesna

  Alle deltagere på kurs i regi av Hav og Fritid/Naturlige Helgeland kan også delta gratis på dag 2 på senere kurs for å opprettholde/spisse sine kunnskaper. Betingelsene er eget eller at vi har ledig utstyr. Kursene går på faste datoer.

 • Mosjøen - Grottetur

  Foto: Merethe Kvandal, Naturlige Helgeland

  Foto: Merethe Kvandal, Naturlige Helgeland

  Grottetur i Øyfjellet – Inn i det mørke og ukjente

  Naturlige Helgeland tar deg med inn i Øyfjellgrotta som er en 500 meter lang kalksteins-grotte like utenfor Mosjøen. Grotting er for mange en ukjent verden og en ny opplevelse. Denne grotten er utfordrende nok for det fleste og en spennende tur med noen trange partier, litt kryping, en underjordisk elv og mye å se i fjellet for et våkent øye. Det er kort vei å gå til grotta fra parkeringen, men det er bratt stykke før vi kommer til inngangen. En tur i Øyfjellgrotta vil vise deg naturkreftene over hundretusener av år. Vi lover deg en flott opplevelse!

  Kundepris voksne kr 540,-/barn 5-14 år kr 270,-
  Ordinær pris kr 600,-/300,-

  Vi har utstyret som du trenger for å gjennomføre turen gjennom grotta (kjeledress, hansker, hodelykt og hjelm). Vi serverer kaffe, saft og kjeks. Turen tar ca. 3 timer. Oppmøte ved bommen i Øydalen. Turene går på forespørsel.

Send inn forespørsel om sommeraktiviteter