Øvre Forsland og Helgeland i internasjonal markedsføring

Tidligere i høst hadde det tyske storkonsernet Voight filminnspilling i vakre omgivelser i og rundt Øvre Forsland. Filmen er tenkt brukt i deres internasjonale markedsføring.

Helgeland Kraft har hatt samarbeid med Voith over flere år. Selskapet har bare siden 2010 levert komplette elektromekaniske leveranser til i alt 7 kraftverk for Helgeland Kraft. Voight er et av Europas største familieeide selskap. En fjerdedel av energien som genereres over hele verden fra vannkraft, produseres med turbiner og generatorer fra Voith Hydro. Voith Hydro var også leverandør av elektromekaniske komponenter til Øvre Forsland kraftverk.

Her finner du filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=IUzKIq_xlL4

Øvre Forsland Kraftverk

Historien knyttet til dette vassdraget er unik og har klare paralleller til utviklingen av Helgeland som region. Helgeland Kraft har hatt en målsetning om at Øvre Forsland kraftverk, sammen med tilhørende anlegg, skulle bli Norges vakreste vannkraftanlegg og vise kraftproduksjon på naturens premisser. I dag betegnes det også som verdens vakreste anlegg og mottok en prestisjefylt arkitekturpris i New York i mai 2016, innenfor bærekraft.

Helgeland Kraft gleder seg over den oppmerksomheten Øvre Forsland har fått og fortsatt får ute i den store verden, I tillegg er det gledelig at Forslandsdalen benyttes flittig til tur- og rekreasjonsområde av allmenheten.

Dersom du har lyst til å opplevde Øvre Forsland kraftverk på nært hold, så finner du frem dit ved å ta av fra fylkesvei 78 ved Forslandsvatnet i Leirfjord. Derfra følger du veien oppover Forslandsdalen. Seks kilometer til fots. Flere steder langs veien er det tilrettelagte rasteplasser.